Uus meedia..? (Nädal 3)

Meedia kanal, mis kasutab uut infot oskuslikult


Üks traditsiooniline meediakanal, mis on Eestis uut meediat oskuslikult kasutanud, on Delfi. See on üks populaarsemaid uudisteportaale riigis. Lisaks oma veebisaidile on Delfil aktiivsed sotsiaalmeedia kontod platvormidel nagu Facebook, Twitter, Instagram ja ka Tiktok. Instagram on populaarne suhtlusvõrgustik eriti nooremate inimeste seas ja Delfi kasutab seda uudiste jagamiseks ning interaktiivse sisu (nt viktoriinide ja küsitluste) jagamiseks. Sama võib öelda ka Tiktok'i kohta, kus nende sisu satub inimestele ette tihtipeale veel lihtsamini.

Delfit teatakse peamiselt kui portaalina, mis väljastab uudiseid, kuid nad toodavad ka meelelahutuslikku sisu. Nad avaldavad ka multimeediumisisu, nagu  Youtube'i videoid ja taskuhäälingusaateid (podcast'e), mis on kättesaadavad nende veebilehel ja sotsiaalmeedia kontodel.

Võib öelda, et Delfi on suutnud kohaneda tehnoloogia arenguga ja muuta enda tegutsemisviisi nii, et sõnum jõuaks võimalikult laiale vaatajaskonnale.

Meedia kanal, mis paistab uues meedias märksa lahjem kui enda põhikanalis

Eestis on rahvusringhäälingu organisatsioon (ERR) on teada tuntud meediakanal, kuid nt sotsiaalmeedias ta eriti välja ei paista. ERR'il on küll olemas kontod platvormidel nagu Facebook, Twitter või Instagram, aga sealne sisu inimesteni väga ei jõua ning võrreldes nt Delfi'ga saab nende sisu üpris vähe vaatamisi. 

ERR'i tugevamad küljed on nende väljakujunenud veebisait ja maine televisioonis. Paljude inimeste silmis on nende uudised "usaldusväärsemad", sest nad ei tegele nt "kollase ajakirjandusega". Ühelt poolt võib mõelda, et "kollane ajakirjandus" tooks neile rohkem vaatamisi juurde, teiselt poolt jällegi väheneks nende autentsus ja usaldusväärsus.

ERR'i tegevus on minu arvates professionaalsem võrreldes teiste Eesti uudisteportaalidega, kuid samas on nende silmapaistvus uues meedias palju väiksem.

Viited:

https://et.wikipedia.org/wiki/Delfi_(portaal)
https://www.delfi.ee/
https://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_Rahvusringh%C3%A4%C3%A4ling
https://www.err.ee/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini (Nädal 10)

Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid (Nädal 14)

Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus (Nädal 12)